Zes bedrijven gaan fabriekswoningen bouwen

Zes Noord-Hollandse bedrijven gaan fabriekswoningen maken: Van Wijnen, Hillen & Roosen, Dijkstra Draisma, Homes Factory, Heddes en Moos. Zij zijn door de acht corporaties die zich hebben verenigd in NH Bouwstroom geselecteerd om jaarlijks 750 betaalbare fabriekswoningen te bouwen.

Dijkstra Draisma en Homes Factory gaan grondgebonden eengezinswoningen leveren. De gestapelde appartementen komen straks van Van Wijnen en Hillen & Roosen. Heddes, Homes Factory en Moos zijn uitgekozen om verplaatsbare woningen te maken.

De acht woningcorporaties die sinds vorig jaar zijn verenigd in NH Bouwstroom zijn Eigen Haard, Interimaris, Parteon, Rochdale, Wooncompagnie, Woontij, Woonwaard en Ymere. Zij nemen deze woningen af.

Het doel van de corporaties is centraal in te kopen, het bouwproces te standaardiseren en fabrieksmatig, modulair en circulair te bouwen. Zonder in te leveren op kwaliteit, betaalbaarheid en uitstraling, zeggen de corporaties. Zij hopen zo bij te dragen aan het verlichten van de woningnood in Noord-Holland.

Bekijk meer nieuws