Vervangende nieuwbouw 45 woningen in Zaandam

De D. Doniastraat en C.Th. Kamphuijsstraat vormen een gezellig buurtje in Zaandam. Parteon heeft er 45 eengezinswoningen. Bewoners hebben hier onder andere last van verzakkingen, vocht en tocht in hun woning en de stookkosten zijn erg hoog. Uit onderzoek blijkt dat fundering en casco bij de meeste woningen in slechte staat zijn. Kortom: het is tijd voor een grondige aanpak. Er is gekozen voor sloop-/nieuwbouw. Dat maakt mogelijk om energiezuinige woningen te bouwen die beschikken over goede geluidsisolatie en een hoog wooncomfort. De woningen kunnen dan nog lang mee. 

In samenwerking met Bouwgroep Dijkstra Draisma bouwt Parteon binnen de NH Bouwstroom nieuwe huizen op de plek van de huidige 45 woningen. De vertrokken huurders zijn enthousiast over het ontwerp. Zij krijgen de kans om terug te keren naar een eigentijds en duurzaam thuis. Naar verwachting starten de werkzaamheden in het voorjaar van 2024.

Sociaal plan samen met bewonerscommissie

Parteon heeft met behulp van goede adviezen van de bewonerscommissie een concept sociaal plan gemaakt. Bewoners hebben het concept kunnen lezen. Tijdens een bijeenkomst hebben zij aan kunnen geven wat zij ervan vinden en er vragen over kunnen stellen. Naar aanleiding hiervan zijn nog enkele aanpassingen aan het sociaal plan gedaan en daarna is hij definitief gemaakt. Door de gemeente Zaanstad is toen stadsvernieuwingsurgentie afgegeven voor alle bewoners in het project.

Bekijk meer nieuws