Ze komen eraan: modulaire woningen in Zaandam

In november zullen de eerste modulaire woningen aankomen in uw buurt. De woningen worden gebouwd door Homes Factory, in hun nieuwe fabriek in Breda. Alle woningen worden bijna volledig afgebouwd in de fabriek en vervolgens per schip vervoerd over de Zaan. In Zaandam lossen we de woningen, om ze stapvoets naar de eindlocatie te transporteren. Door de woningen zo kant en klaar mogelijk aan te leveren, heeft u als buurtbewoner minder lang overlast van de werkzaamheden.

Wat gaan we doen?

In totaal komen er 95 nieuwe eengezinswoningen bij, die het komende half jaar in zes verschillende etappes opgeleverd worden. De eerste woningen plaatsen we in november. Daarna volgen nog vijf momenten. De laatste woningen plaatsen we naar verwachting in maart / april 2024.

Wat zijn modulaire woningen?

Modulaire woningen zijn al bijna af op het moment dat ze geplaatst worden. Het is een snellere manier om kwalitatieve woningen te bouwen. Dat doen we door modulair te bouwen. Dat is het idee achter de NH Bouwstroom, een samenwerkingsverband van verschillende woningcorporaties, bouwers uit Noord-Holland. De nieuwe woningen zijn ontworpen door FARO architecten en gaan naadloos op in de karakteristieke Rosmolenbuurt. Elke woning van Homes Factory bestaat uit twee volledig afgebouwde modules. Na de plaatsing worden de modules aangesloten op de nutsvoorzieningen en krijgen ze dakpannen. Leuk detail: een groot deel van de dakpannen bestaat uit gebruikte pannen van de inmiddels gesloopte woningen. Na de plaatsing zijn de woningen al binnen enkele weken bewoonbaar.

Inloopspreekuur

Voor omwonenden is er in week 42 een inloopspreekuur in het wijkkantoor van Parteon.
Waar: Rosmolenstraat 17a
Wanneer: Dinsdag 17 okt van 16:00 – 18:00u

Bekijk meer nieuws