NH Bouwstroom start praktijkatelier

De NH Bouwstroom is gestart met het praktijkatelier in samenwerking met de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Het doel is om samen met ontwerpers, bouwers en opdrachtgevers te onderzoeken hoe de ruimtelijke kwaliteit bij het toepassen van industriële/fabrieksmatige woningbouw geoptimaliseerd kan worden.

In het praktijkatelier gaan de deelnemende studenten door middel van ontwerpend onderzoek de flexibiliteit van de bouwsystemen binnen de NH Bouwstroom verkennen. Drie basisthema’s komen daarbij aan de orde: ‘schoonheid’ (ruimtelijke kwaliteit), ‘gebruiksvriendelijkheid’ (plattegronden en inbouwsystemen) en ‘techniek’ (soepelheid van het systeem, constructie, duurzaam- en circulair materiaalgebruik, installaties).

Thijs Asselbergs neemt zowel de coördinatie van het praktijkatelier als de begeleiding van de studenten op zich. Gezien zijn ervaring als oud-hoogleraar aan de TU Delft, zullen de onderzoekende studenten in goede handen zijn. Ook de deelnemende architectenbureaus Faro, RU+PA en DOOR architecten, de leden van de Raad van Advies en de partners van NH Bouwstroom zullen aansluiten bij het praktijkatelier.

Het is de bedoeling om de bevindingen over de verschillende systemen binnen de NH Bouwstroom te delen in een projectenboek, wat vervolgens gepubliceerd zal worden voor een wijder publiek. 

Omschrijving van het ontwerpatelier voor studenten

Bekijk meer nieuws